Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
 • Author
  Posts
 • #4067

  Inainte se mai gaseau tutoriale in limba romana, dar site-urile pe care erau au cam disparut.
  Am citit ghidul lui Michael Vone si am explorat alte rute sa vad cum se fac anumite lucruri, dar tot sunt unele pe care nu le-am inteles pe deplin(adica stiu teoria dar practica ma omoara).
  Ma gandeam ca ar fi foarte util daca cineva care are experienta in creare de rute s-ar putea inregistra in timp ce lucreaza, astfel putem invata cum se fac anumite lucruri mult mai rapid.
  De exemplu cum se adauga un lac, un tunel, cum decorezi imprejurimile liniei(pe camp) cu copaci/tufisuri/stalpi electricitate mai eficient, cum decorezi un oras, o lista cu principalele obiecte utilizate(cel mai mult la mine dureaza sa caut obiectele potrivite), cum adaugi semnalizarea romaneasca, cum pui catenara in statii, cum adaugi sound region-urile in statii etc.

  #4069
  EdyEdy
  Membru

  Din experienta iti zic cum se face: ia o ruta mica electrificata, de exemplu Arad-Timisoara a lui Voicu S. si intra in editorul de rute si incepi sa te uiti la ce te intereseaza. Pune o linie in continuarea altei linii, intra in meniul editorului sa vezi ce obiecte sunt gen copaci, peroane, stalpi si le dai click in ruta si le asezi cum vrei, etc.
  Ideea e ca nu pleci cu constructia unei rute de la 0 fara sa stii cum se lucreaza cu editorul si cum pui obiecte si cum le importi in ruta ta pe cele de care ai nevoie. Incepe asa cum ti-am zis si o sa inveti garantat cum se face o ruta.

  #4070

  Multumesc de sfat, dar deja stiu sa fac tot ce ai enumerat mai sus. Voiam doar sa vad cum fac altii, poate exista metode mai rapide decat cele pe care le aplic eu. De exemplu eu poate fac ceva manual in 3 ore si altul o face in 5 minute cu gantry.dat. E vorba de chestiile mici care fac diferenta/siretlicuri, pe care nu ai cum sa le inveti explorand oricate rute/ghiduri text vrei.

  #4071
  EdyEdy
  Membru

  Nu exista sireticluri tinand cont ca editorul de rute e la fel de vechi ca msts si deci a ramas rudimentar la acest capitol.
  De exemplu cu gantry, poti sa pui in gantry.dat sa ai o succeciune de stalpi la 50m sau 100 m dar e in linie dreapta si teren plat. Daca ai rampa sau curbe trebuie sa pui la fel manual, deci nu te ajuta enorm de mult gantry automat. Te ajuta, nu zic nu, dar numai in anumite conditii, ca ce ti-am zis mai sus. Ca sa pui stalpi si catenara e cel mai simplu intre statii, de munca e cand ajungi la statii, acolo doar manual poti si pus fiecare stalp cu catenara aferenta, sanie la macaze de pe un fir pe altul, etc.
  Daca stii cum se pun obiectele incepe o ruta scurta, daor de proba pt tine ca sa te obisnuiesti si sa experimentezi diverse chestii in ea si dupa cand crezi ca esti apt da-i drumul la o ruta pe care sa o publici ulterior. Bafta!

  #4072

  Multumesc! Cu Gantry.dat mai e ok sa adaugi vegetatia de langa calea ferata. Ceva sfaturi pentru semnalizarea intre statii? Semnalele se pun la o anumita distanta fixa unul de celalalt? Nu stiu cum e in realitate. E vorba de cale dubla electrificata.

  #4075
  EdyEdy
  Membru

  Nu stii cum e semnalizarea romaneasca in realitate? Dar in joc cum o stii? Ai auzit de BLA, TMV si celelalte semnale luminoase sau mecanice? Gasesti pe net instructia si semnalizarea romaneasca si invat-o, te va ajuta.

  #4102

  Am recitit 004. Stiam in mare, dar nu stiam lungimea unui sector de BLA. Am citit in instructie ca e minim 1200 m. Am mers pe teren(pe traseul pe care vreau sa il fac in simulator) si vazusem ca intre anumite statii erau sectoarele de 1200 m, intre altele 1400 m si cele mai lungi aveau 1650. Atat voiam sa stiu legat de acest aspect, multumesc mult!

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.